Welke lengte moeten mijn haartjes hebben?

Voor het beste resultaat minimaal een halve cm en maximaal 1,5 cm lang. Zoals een ongekookte rijstkorrel.  Ik raad aan om 2  weken niet te scheren voor de éérste waxbehandeling. Mochten de haartjes te kort zijn dan kan het zijn dat ik je niet kan behandelen.

Hoelang blijven de haartjes weg?

Dat kan variëren per persoon. In het algemeen komen de eerste haartjes langzaam terug na 10-14 dagen. Niet alle haren komen op hetzelfde moment terug.
Ik adviseer om tussen de 3 en 6 weken een nieuwe afspraak te maken

Kan ik tussen de behandelingen nog iets doen?

Scrub de huid 2 of 3 keer per week. Begin hier 5 dagen na de behandeling mee en hydrateer de huid met een voedende lotion of crème.

Mag ik scheren tussen de waxafspraken?

Ik kan jou niks verbieden maar het is verre van verstandig. Dit verstoort namelijk de ontharingscyclus. 

Wat is de minimale leeftijd dat ik kan waxen?

Ben jij onder de 18 jaar dan zal er voorafgaand aan de eerste behandeling eerst persoonlijk toestemming gegeven moeten worden door een ouder of verzorgende.

Kan ik een brazilian wax ondergaan tijdens mijn menstruatie?

Dit is gewoon mogelijk als u tijdens de behandeling een tampon/cup draagt. Houdt er wel rekening mee dat de behandeling gevoeliger kan zijn.

Kan ik een waxbehandeling ondergaan tijdens mijn zwangerschap?

Ja zeker mag je waxen tijdens je zwangerschap. Niets is fijner dan je even over te geven aan iemand die al je ongewenste haartjes verwijderd. Ook moeilijk bereikbare plekjes worden zo verwijderd.  Het waxen tijdens de zwangerschap vormt absoluut geen gevaar voor je baby, je bent waarschijnlijk wel iets gevoeliger en de behandeling zal ietsjes langer duren naarmate je verder in de zwangerschap komt, simpelweg omdat je wat moeilijker en langzamer gaat bewegen. 

Wannneer kan ik me beter NIET laten waxen?

  • Waxen wordt afgeraden bij heftige spataderen, eczeem, trombose, open wonden en ontstekingen, recente littekens, zonverbrand en kort na een chemische peeling.
  • Medicijnen die als bijwerking hebben dat ze de huid verdunnen zoals steroiden of anti acnemedicijnen gaan niet goed samen met waxen. Het zorgt voor veel meer irritatie en wordt dan ook afgeraden. Een paar voorbeelden hiervan zijn: – Retin A, Renova, Differin, Isotretioin en Roaccutane
  • Als je allergisch reageert op bruine pleisters (de "bruine pleister allergie"), kun je ook niet tegen de meeste gewone ontharingsharsen. Neem in dit geval eerst contact met mij op!

Kan ik iemand meenemen naar de behandeling?

Nee dit is niet mogelijk. Ik heb geen wachtruimte.